Lagere directe kosten = beter resultaat trustkantoor

Inzicht in kosten

Kosten trustkantoor

De kosten van een trustkantoor bestaan voor ongeveer 50% van de omzet uit loonkosten. 20% wordt besteed aan huisvesting, bibliotheek, archief en ICT, en 10% wordt besteed aan de variabele kosten. De overige 20%, is de winstmarge. De ‘variabele’ kosten blijken echter in de praktijk behoorlijk vast  en de loonkosten nemen door de toenemende administratieve druk alleen maar toe. Trustkantoren willen vaak meer grip krijgen op hun kosten voor “personeel, pand en papier”.

Controle

Hoe krijgt men controle over deze kosten voor “personeel, pand en papier”? Waar te beginnen? De kaasschaaf? Inkrimpen op het personeelsbestand? Alles digitaal? Verhuizen naar goedkopere kantoorruimte? Overstappen naar alternatieve kantoormodellen? SPS information logistics verzorgt de controle op alle kosten voor een trustkantoor en zorgt daardoor voor een meetbaar beter bedrijfsresultaat van uw trustkantoor.

Directe kosten besparen

SPS realiseert voor trustkantoren de controle, en besparingen op kosten voor:

Quick Scan Trustkantoor

Inzicht in alle huidige kosten en processen krijgt een trustkantoor met de Quick Scan Trustkantoor. Vraag deze hier aan.

Referenties

Confiad

Trustkantoren Notariaat

Lees meer ›

Relian

Trustkantoren

Lees meer ›